Producator Monumente Funerare

 

Simeria jud. Hunedoara

Cruci din granit

Un monument funerar realizat din granit este cel mai durabil si valoros monument datorita compozitiei sale din materiale dure.

Read More

Cruci din marmura

Un monument funerar realizat din marmura intrece asteptarile celor mai rafinate gusturi, prin realizarea unor monumente unicat.

Read More

Cavouri

Un cavou din marmura sau granit are o structura uniforma cu un aspect simplu, dar foarte elegant.

 

Read More

Produse

Monumente funerare din

marmura si granit.

 

 

Materiale

 

Marmura

Marmura este o rocă metamorfică, compusă în cea mai mare parte din calcit (forma cristalină a carbonatului de calciu, CaCO3) și obținută prin metamorfoza calcarului.


Cele mai obișnuite culori pentru marmura de ruschita sunt următoarele: albă, alba galbui, roz pal si roz intens.


În Romania, cea mai apreciată marmură este marmura de Ruschita, faimoasă pentru culoarea sa albă, respectiv roz, ambele de o calitate deosebită. Blocuri de marmură albă, precum cea de Ruschita, au fost întotdeauna apreciate în domeniul sculpturii.

 

 

Granit

Granitul este o roca a carei duritate si rezistenta in timp au transformat-o intr-unul  dintre cele mai apreciate materiale de constructie

Granitele se formează din magma acidă bogată în silicati care vine din adâncime și care în apropierea suprafeței pământului (adâncime de sub 2 km) se solidifică prin răcire lentă în crăpăturile scoarței.

Granitul se poate spune că ar fi roca cea mai răspândită din scoarță, fiind prezent în zonele tectonice sau sedimentare.

Granitul se exploatează frecvent în cariere de piatră, însă sunt asociate des cu minerale utile ca : Pirita (FeS2), Magnetita(Fe3O4).